keisarinnan, lohikeitto Keisarinnan lohikeitto ohje salty

Keisarinnan lohikeitto

  1. Kuullota kattilassa voissa kevyesti sipulit, porkkanat ja perunat. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta ja lisää kukkakaali, maustekurkut, hunaja, mausteet, sitruunamehu ja kerma, anna hiljalleen kiehua 10–15 minuuttia (kokeile kasvisten kypsyyttä, älä keitä liian pehmeiksi).

  2. Poista lohesta isommat ruodot ja nahka, leikkaa sormen levyisiksi suikaleiksi, lisää keittoon ja anna hautua hiljalleen hetki ennen tarjoilua (noin 10 minuuttia, hellan lämmön voi tässä kohtaa kääntää jo pois).

  3. Lisää keittoon lopuksi tillisilppu. Tarkista maku, pitäisi olla makean kirpeähköä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 64 kcal / 100 g
Energia 266 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 3,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %