Pane reilusti enemmän perunoita. Kalat isoina paloina. Reilusti lisää mausteita.
Käsittele eri kalalajit patavalmiiksi ja leikkaa ne parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.
Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Suikaloi paprika ja viipaloi valkosipulit. Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Lisää mukaan laakerinlehti. Kumoa kuullotetut kasvikset lautaselle.
Lado kalapadan ainekset kattilaan kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat, tomaatit, kalat, tomaattimurska, suola, paprikajauhe, piripiri ja valkoviini. Lisää kalapataan lopuksi persilja. Hauduta portugalilaista kalapataa kannen alla noin 25 minuuttia kantta avaamatta.
Tarjoa portugalilaisen kalapadan lisänä vaaleaa maalaisleipää.
Jos haluat valmistaa ruoan kalafileistä tarvitset niitä noin 800 g.
Piripirit ovat pieniä kuivattuja tulisia chilipaprikoita. Voit korvata ne chilijauheella tai cayennenpippurilla.
*Caldeirada on perinteinen kalastajien ruoka, joka valmistetaan päivän saaliista – yhdestä tai useasta kalalajista sekä simpukoista ja äyriäisistä. Kasvikset täydentävät padan ateriaksi.