Tee ensin kalaliemi. Fileoi lohi, poista nahka, kuutioi. Pistä perkeet (n 500g) kattilaan jossa on vettä n. 2l. Keitä hiljalleen (ihan pikkusen poreilee) kunnes pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa, kuori vaahto pois. Keitä vielä n.20min eli kunnes vaahtoa ei enään muodostu. Lisää yksi paloiteltu porkkana, sipuli , valkosipuli, tillin oksat, sekä 5-10 musta/maustepippuria+pari laakerinlehteä. Jatka keittämistä noin tunti, eli kunnes lientä on jäljellä noin 1,5l, mausta suolalla. Siivilöi liemi talteen. Heitä kiinteät pois. Pistä kattilaan liemi+1,5l vettä, maustepippureita 5-10, 200g kuorittuja ja pilkottuja porkkananoita ja n.75g silputtua/pilkottua sipulia, pilkottu sellerin varsi sekä pilkotut perunat. Keitä kunnes ovat lähes kypsiä, n.20min, lisää kuutioitu lohi (n500g). Keitä vielä kunnes lohi on kypsää eli muutama minuutti, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Itse saatan lisätä liemeen vielä 0,5-1 tl lipstikkaa.