lihasoppa, jj, Lihasoppa JJ ohje salty

Lihasoppa JJ

Aloita keiton valmistaminen, kuutioi lihat, huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se suureen kattilaan. Peitä kylmällä vedellä ja kuumenna. Kuori samalla pinnalle kertyvä vaahto pois. 

Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää sipulit, suola, pippurit, chili ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 2 tuntia, mielellään kauemminkin. Lisää tarvittaessa nestettä, niin että liha on koko ajan veden peitossa.

Lisää loput vedestä kattilaan ja kuutioidut juurekset. Anna kiehua kunnes vihannekset kypsät ja koristele lopuksi hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 48 kcal / 100 g
Energia 200 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 0,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %