peruna, palsternakka, muusi Peruna palsternakka muusi ohje salty

Peruna palsternakka muusi

  1.     Seuraavaksi pyreeseen, eli pilko peukalonpään kokoisia paloja bataatista

  2.     Leikkaa palsternakasta parin kolmen sentin pala ja pilko samaan kokoon

Laita juurekset uunipellille, ripottele öljyä, suolaa ja mustapippuria päälle. Sekoita ja jätä uuniin, kunnes ovat pehmennet kypsiksi (20 - 30 min)

Kun juurekset ovat kypsyneet nosta pelti pois uunista ja kaada ne korkeaan ja kapeahkoon astiaan

Lisää mukaan aluksi vaikka vajaa desi kermaa ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää kermaa tarvittaessa

Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoretta timjamia myös mukaan... jos tykkäät timjamista

Sekoita ja jätä pyree "lepäämään"

Ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal / 100 g
Energia 359 kJ / 100 g
Proteiini 1,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,8 g / 100 g
Rasva 3,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %