maa, artisokkakeitto Maa-artisokkakeitto ohje salty

Maa-artisokkakeitto

Ainekset 4 annosta

  1.     Kuori perunat ja maa-artisokat ja nosta ne odottamaan kulhoon kylmään veteen. Kuori ja hienonna keltasipulit ja valkosipulinkynnet.

  2.     Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota hetki (älä ruskista). Valuta maa-artisokat ja (tarvittaessa puolitetut) perunat ja kumoa ne kattilaan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

  3.     Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

  4.     Soseuta tehosekoittimessa sileäksi. Lisää kerma, jos keitto jää koostumukseltaan liian paksuksi lisää vettä, Lisää mausteet ja kiehauta. Lisää lopuksi voi, tarkista maku ja kuohkeuta keitto joko sauvasekoittimella tai vispilällä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal / 100 g
Energia 405 kJ / 100 g
Proteiini 1,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,3 g / 100 g
Rasva 5,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %