paahdettu, juuressalaatti Paahdettu juuressalaatti ohje salty

Paahdettu juuressalaatti

Kuumenna uuni 200 ° C: seen. Leikkaa palsternakka ja porkkanat suikaleiksi ja punasipulit kuuteen osaan lohkoiksi. Laita vihannekset leivinpaperin päälle pellille. Ripottele vihannesten päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Laita uuniin 20 -30 minuutiksi, kunnes vihannekset on pehmenneet ja saaneet kauniin värin.

Valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset sekaisin. Laita jääkaaappiin odottamaan. Pieni saksanpähkinät ja jätä sivuun odottamaan.

Asettele salaatti laakean vadin pohjalle. Laita salaatin päälle paahdetut vihannekset. Murustele feta vihannesten päälle ja samoin sakasanpähkinämurut. Salaatinkastikkeen voi jokainen ripotella oman annoksensa päälle.

Syö paahdettu juuressalaatti sellaisenaan, tai esim. riistan tai broilerin lisäkkeenä. Salaatti maistuu niin lämpimänä kuin viileänäkin.

Kaloriarvio on suurpiirteinen, sillä se on tehty keskiarvojen perusteella ja arvioiden paahtamisen tuottamaa painohävikkiä. Alkuperäisessä on arvio, että tästä tulisi 6 tai 8 annosta. Todellisuudessa annokset jäävät suhtellisen pieneksi.

Resepti on julkaistu Avokadoa&sitruunaa blogissa

https://avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-juuressalaatti/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal / 100 g
Energia 699 kJ / 100 g
Proteiini 5,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,5 g / 100 g
Rasva 11,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 79 %