kulibjaka, eli, venäläinen, lohipiirakka Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka ohje salty

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka

Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.

Keitä kananmunat koviksi 8-10 minuuttia ja viipaloi jäähtyneinä.

Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.

Mausta riisi tillillä, suolalla, valko- ja mustapippurilla. (Voit vatkata kevyesti voiteluun tulevan munan ja sekoittaa riisin joukkoon puolet munasta.)

Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Leikkaa taikinalevyn reunoista ohuet nauhat piirakan kuviointia varten.

Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalaviipaleilla. Ripottele kalalle suolaa. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Seuraavaksi tulee riisikerros, sitten kalaviipaleet (hieman suolaa) ja päälle kananmunaa.

Käännä täytteen päälle taikinalevy. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Koristele piirakka ja voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.

Kypsennä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka viipaleina esimerkiksi tilli-voisulan kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal / 100 g
Energia 662 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 14 g / 100 g
Rasva 7,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %