eevan, lohikeitto Eevan lohikeitto ohje salty

Eevan lohikeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Paloittele kevätsipulin varret ja silppua tilli. Paloittele nahaton lohifilee, lirauta niiden päälle hiukan sitruunamehua ja ripaus suolaa. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa ja pyörittele siinä porkkanakuutiot ja sipulit. Lisää vesi ja kalafondit sekä perunat. Anna kiehua niin kauan että kasvikset kypsyvät. Lisää kalapalat,  anna vielä kiehahtaa niin että kala kypsyy ja lisää kauraruokakerma, tillisilppu ja pari-kolme ruokalusikallista voita. Lisää suolaa maun mukaan. Annoksesta tulee kuusi isoa annosta tai kahdeksan pienempää.   

Ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal / 100 g
Energia 316 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,9 g / 100 g
Rasva 4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %