kirjolohipullat, tr Kirjolohipullat TR ohje salty

Kirjolohipullat TR

Jauha hapankorput. Sekoita jauheen joukkoon kerma ja anna turvota. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota purjoviipaleet rasvan kanssa, joko mikroaaltouunissa tai paistinpannussa.

Poista kalafileestä nahka ja paloittele kala monitoimikoneen kulhoon. Hienonna kala. Lisää joukkoon muna, tilli, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Sekoita joukkoon korppujauhoseos ja purjot.

Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pullia leivinpaperille. Annoksesta tulee noin 30 kappaletta. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Raasta omena karkeaksi raasteeksi kastiketta varten. Sekoita raaste kermaviilin joukkoon. Lisää kastikkeen muut aineet.

Tarjoa kirjolohipullat keitettyjen perunoiden, omenakastikkeen ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 136 kcal / 100 g
Energia 570 kJ / 100 g
Proteiini 10,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,3 g / 100 g
Rasva 7,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %