juustoinen, kesäkeitto, valio Juustoinen kesäkeitto Valio ohje salty

Juustoinen kesäkeitto Valio

Kiehauta vesi ja mausteet (mustapippuri 10kpl) kattilassa.

Lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut perunat ja porkkanat. Jätä perunat hieman porkkanoita suuremmiksi. Keitä n. 5 min.

Lisää paloiteltu kukkakaali, Koskenlaskija ja maito. Keitä hiljalleen 5 - 10 min tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Lisää puhdistetut ja puolitetut ruusukaalit ja valkopippuri. Keitä vielä 3 - 5 min, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet.

Hienonna kevätsipuli varsineen. Lisää keittoon.

Tarjoa ruisleivän ja voin kanssa.

VINKKIVoit korvata ruusukaalit pavuilla (tuore tai pakaste)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal / 100 g
Energia 195 kJ / 100 g
Proteiini 2,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,5 g / 100 g
Rasva 1,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %