lohilaatikko, jätteistä Lohilaatikko jätteistä ohje salty

Lohilaatikko jätteistä

Tämä on rannikolla lakslootana tunnettu perkuujäteruoka. Sen voi tehdä fileerausjätteistä, joita myydään kalakaupoissa. Keitä lohen ruoto, pää ja muut filerausroippeet. Irrota lihat ruodosta ja siivilöi halutettasi keitinliemi ja jäähdytä se. Kuori ja siivuta perunat, porkkanat ja sipuli. Laita vuokan pohjalle kerros peruna-, porkkana- ja sipulisiivuja, päälle lohen lihaa ja päälle uusi kerros kasviksia. Lisää kalan keitinliemen joukkoon puoli desiä kermaa, mausteet ja munat. Vatkaa sekaisin ja kaada vuokaan. Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Lisää lämpöä toviksi, jos vuokan pinta vaikuttaa kalvakkaalta ja haluat siihin tummempaa pintaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 393 kJ / 100 g
Proteiini 5,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,6 g / 100 g
Rasva 3,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 2,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 78 %