kalakeitto Kalakeitto ohje salty

Kalakeitto

  1.     Kiehauta vesi, liemikuutiot ja suola. Kuori ja paloittele juurekset joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä.

  2.     Leikkaa kaalit kukinnoiksi, paloittele lohi. Lisää kaalit, lohi ja sokeriherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.

  3.     Lisää lopuksi maito ja mehu. Kuumenna, älä enää keitä. Hienonna pinnalle tilliä.

Vinkki! Jos haluat tehdä keiton vielä kevyempänä versiona, tee se kirkasliemisenä ilman maitoa ja vaihda lohi vaaleaan, vähärasvaiseen kalaan. Jos taas haluat herkutella, käytä liemeen 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa.

Kevytversio ikisuosikista maistuu ihan aidolta, mutta siinä on vain 320 kcal / annos.

Vertailun vuoksi: kermaan keitetyssä lohikeittoannoksessa on noin 700 kaloria annosta kohden.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 44 kcal / 100 g
Energia 182 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 1,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %