, , hasselbacan, perunat 9 Hasselbacan perunat ohje salty

9 Hasselbacan perunat

Ainekset 8 annosta

  1.       Kuori perunat. Leikkaa niihin syvät viillot niin, että pysyvät

kasassa. Hyvä veitsi tähän on ohut fileerausveitsi.

Sekoita parmesaaniraaste ja suola pehmeään voihin. Hiero voi perunoihin kauttaaltaan ja nosta uunivuokaan.

  1.       Kuumenna uuni 200 asteeseen ja nosta perunat uuniin noin 25 minuutiksi. Vuoraa perunat foliolla, jos ne paistuvat liian tummiksi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Paistoaika riippuu niiden koosta. Tarjoile esim. liharuokien lisukkeena.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 124 kcal / 100 g
Energia 518 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,5 g / 100 g
Rasva 7,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %