kuivalihakeitto Kuivalihakeitto ohje salty

Kuivalihakeitto

Ainekset 5 annosta

Vuole terävällä puukolla tai veitsellä kuivalihasta poikkisyin ohuita lastuja. 

Mittaa kattilaan puolet vedestä, liha sekä katajanmarjat (4-5 kpl) ja keitä keskilämmöllä kannen alla 1 1/2 tuntia.

Kuori ja paloittele sipuli ja perunat.

Lisää keittoon loppu vesi, ohrasuurimot sekä sipuli, ja keitä vielä 15 minuuttia.

Lisää lopuksi perunat ja keitä 15–20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.

Mausta kuivalihakeitto timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 37 kcal / 100 g
Energia 157 kJ / 100 g
Proteiini 2,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,4 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %