pataleipä Pataleipä ohje salty

Pataleipä

  1. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi. Älä vaivaa taikinaa!
  2. Laita kulhon päälle tuorekelmu ja jätä taikina nousemaan 12-24 tunniksi.
  3. Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja anna nousta 30min keittiöpyyhkeen alla. Laita samalla uuni lämpenemään 225 asteeseen ja laita sinne samalla pata kuumenemaan.
  4. Nosta kuuma pata uunista, sipaise pohjalle öljy ja laita taikina pataan.
  5. Paista kannen kanssa 30min ja lopuksi vielä 15min ilman kantta.
  6. Kaada valmis  leipä padasta ja syö se :D

Ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal / 100 g
Energia 843 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,7 g / 100 g
Rasva 2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 1,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %