kaalilaatikko, , l, Kaalilaatikko (L) ohje salty

Kaalilaatikko (L)

Pehmennä kaalisilppu sekä suikaloitu sipuli kuumentamalla kiehuvassa vesitilkassa kattilassa. Sekoita pehmenneeseen kaalisipuliseokseen meirami, pippurit, suola, siirappi sekä raaka jauheliha. 

Annostele voideltuun sekä korppujauhotettuun vuokaan. Lopuksi lisää lihaliemi (=vesi + liemikuutiot) sekä kerma.

Viimeistele pinta korppujauhoilla ja voinökäreillä.

Paista ensin +225c asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa värin ja jatka kypsentämistä +175c noin 1,5 tuntia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal / 100 g
Energia 472 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,3 g / 100 g
Rasva 6,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 87 %