joben, lihapullakeitto, , valmislihapullista, Joben lihapullakeitto (valmislihapullista) ohje salty

Joben lihapullakeitto (valmislihapullista)

Kiehauta vesi (todellinen määrä n. 25dl, koska haihtuu keittämisen aikana. Lisää veteen liemikuutiot, 3 laakerinlehteä ja 15 kokonaista maustepippuria. Kuori ja pilko kasvikset. Ensin lanttu kiehumaan, sitten peruna ja porkkana samaan aikaan. Viimeisenä puolitetut sipulit. Mausta paprikajauheella, jauhetulla mustapippurilla ja pienellä määrällä jauhettua  korianteria. (valkosipulijauhetta tai tuoretta jos siitä pitää). Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min ja lopuksi lisää puolitetut lihapullat, kiehautus. Valmis. Maistele mausteet.

Puolitettuna eli 6 annosta: vesi 10dl ( 12dl ) liemikuutio 1kpl lanttu 235g porkkana 330g peruna 725g sipuli 150g lihapulla 360g ( 1 rasia )

Ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal / 100 g
Energia 228 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,6 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %