joben, tzaziki Joben tzaziki ohje salty

Joben tzaziki

Laita turkkilainen jugu suodatin pussiin valumaan. Samoin raastettu kurkku jonka voi laittaa suoraan siivilään valumaan. 1 tunti.

Pilko valkosipuli pieneksi. Purista sitruunanmehu (tai pullosta noin 0. 5 rkl). Suolaa noin 1/4  tl. Sekoita kaikki keskenään, jätä maustumaan.

Tunnin päästä painele vielä käsin kurkusta mehut ja sitten kaikki sekaisin. Tarkista maku.

Jos ei haittaa löysempi tzaziki, niin turkkilainen jugu kippoon ja raastettua kurkkua painelet käsin siivilässä, sitten kaikki sekaisin. Jääkaappiin hetkeksi.

Toiset tykkäävät käyttää tillin sijalla minttua, (mikä ihan aitoon kreikkalaiseen tzazikiin kuuluu, itse olen tillimimmi) ja sokeria (jonka itse jätin hiilareiden vähentämiseksi pois.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 67 kcal / 100 g
Energia 281 kJ / 100 g
Proteiini 2,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,2 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %