joben, lehtikaalisosekeitto Joben lehtikaalisosekeitto ohje salty

Joben lehtikaalisosekeitto

Pilko kaikki kasvikset kiehuvaan veteen joka maustettu kanaliemikuutiolla. Lehtikaali käytetään ilman paksuinta keskiruotia.

Pehmenneet kasvikset soseeksi surrur.

Lisää sulatejuustokökkö, pieneksi kuutioitu Wurstin palvikinkku (K-ketjun tuote) ja ruokakerma, mausteet.

Kun juusto sulanut, lisää sitruunan mehu. Tarkista maku.

Toiset syö kananmunan kanssa niinkuin pinaattikeiton, itse taas ja aina sen raejuuston kanssa.

mausteet: mustapippurirouhe, (ruohosipuli)

Valkosipulin voi jättää pois, sitruunan voi korvata tilkalla valkoviinietikkaa. Suolaa ei kannata lisätä ennen kuin kaikki on valmiina kattilassa, kinkusta ja sulatejuustosta sekä liemikuutiosta tulee jo suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 63 kcal / 100 g
Energia 261 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 3,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %