Ainekset
2 keskikokoista munakoisoa oliiviöljyä Jauhelihatäyte 1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia 1 rkl oliiviöljyä 3 valkosipulinkynttä 400 g karitsanjauhelihaa 1 rkl oreganoa 1 tl suolaa ½ tl kanelia ripaus sokeria noin 2 dl tomaattimurskaa 2 rkl tomaattisosetta Juustokastike 1 ½ dl ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija) 1 ½ dl raastettua parmesaanijuustoaLisää suosikiksi
Valmistusohje
Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta. Hienonna sisukset ja nosta kulhoon odottamaan. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Paahda pannulla munakoisojen sisuksia ja sipuleita 5 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta seos syrjään odottamaan. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon mausteet, munakoiso-sipuliseos, tomaattimurska ja -sose. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia.
Sekoita sulatejuusto ja raastettu parmesaanijuusto. Nosta munakoisot uunista ja täytä jauhelihatäytteellä. Valuta pinnalle juustokastike.
Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai, kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä.