joben, punajuuri, broilerkeitto, , ilman, juustoa, Joben punajuuri-broilerkeitto (ilman juustoa) ohje salty

Joben punajuuri-broilerkeitto (ilman juustoa)

Vesi kiehumaan, kuutiot, 6-8 laakerin lehteä, 10 kokonaista maustepippuria, kuivattua meiramia ja merisuola veteen. Kuoritut ja paloitellut kasvikset kiehuvaan veteen.

Anna kiehua n. 50 min. Paista jauheliha 3%, lisää vähän vettä ja mausteet (chilijauhe, paprikajauhe, sitruunapippuri, curry, suola + kuoritut valkosipulin kynnet kokonaisina).

Vinkki: valkkarin kuorinta helpottuu kun laitat kynnen leikkuulaudalle ja keittiöveitsen lappeelleen päälle ja jysäytät kädellä päälle, kuori lähtee miltei vetämällä ja sormin. Lisää liha keittoon ja anna muhia 10-15 min. Maistele maku, lisää mausteita tarvittaessa.

Loraus punaviinietikkaa tekee kivan sävyn.

Määrä on jälleen valtava, tein 10 litran kattilaan. Pakkaseen menee useita rasioita valmiiksi pahan päivän varalle.

Maistuu raejuuston tai tuorejuuston kanssa... hähää tai vaikka ihan ilman. ;)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 32 kcal / 100 g
Energia 132 kJ / 100 g
Proteiini 3,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,8 g / 100 g
Rasva 0,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %