omenakakku, á, la, mazarin Omenakakku á la mazarin ohje sweet

Omenakakku á la mazarin

100 g voita 200 g mantelimassaa raastettuna vajaa 1 dl sokeria 1/2 tl kanelia 1 dl vehnäjauhoja 1 rkl sitruunamehua 2 kananmunaa 6-7 hapokasta omenaa kuorittuna ja isoina lohkoina

  1. Uuni 175-200 astetta

  2. Voitele uunivuoka

  3. Sulata 100 g voita ja laita jäähtymään

  4. Sekoita mantelimassa, sokeri, kaneli, vehnäjauhot, sitruunamehu ja kananmunat

  5. Asettele omenalohkot voidellun uunivuoan pohjalle

  6. Lisää jäähtynyt voisula mantelimassasekoitukseen ja sekoita hyvin

  7. Kaada mazariinitaikina omenalohkojen päälle

  8. Paista 25-30 minuuttia

    Lähde Anna Bergenström Joka kokin keittokirja Otava

Ravintosisältö / 100 g

Energia 154 kcal / 100 g
Energia 642 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,9 g / 100 g
Rasva 7,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 13,6 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %