Huom, tämä ei ole mikään laihdutusruoka :) Arvioitu kypsymisaika: n. 1,2kg lintu 1h 10-20min. Muu valmistusaika 1,5h Ohjeen 0,33 rkl = 1 tl. Reseptistä jäi puuttumaan valkopippuri.
Mausta kana sisäpuolelta 1,4tl suolaa, ripauksella valkopippuria ja 1tl voita. Lisää kuivattu rakuuna (tilalla voi käyttää myös tuoreita rakuunanoksia 3-4kpl). Sido lintu, eli jalat ja siivet suppuun, netistä varmaan löytyy ohjeita. Kuivaa lintu talouspaperilla kunnolla ja hiero loput ensimmäisestä voi satsista sen pintaan. Pane pata kohtalaiselle lämmölle, lisää 2rkl voita ja oliiviöljy. Kun voi alkaa vaahdota, pane kana pataan rintapuoli alaspäin. Paista noin kolme min, käännä kyljelleen 3min, selkä n.3min ja toinen kylki myös. Nosta kana padasta, jos paistorasva on palanut, niin kaada pois (ei viemäriin, vaan imeytä ensin paperiin ja sitten roskiin). Lisää voita ja tilkka öljyä, sipulit ja porkkanat. Käristä niitä noin viisi min. Lisää suola ja rakuuna. Suolaa kana. Eli ripottele päälle pikkuisen suolaa. Pane kana pataan kasvisten päälle rinta ylöspäin ja valele sitä liemellä/voilla. Laita kansi kiinni ja nosta pata uuniin. Paista noin 1h 10-20min (rinnan paksuimmasta kohdasta noin 75 astetta sisälämpötila). Valele kanaa välillä paistoliemellä Nosta pata uunista liedelle. Ja kana padasta tarjoiluvadille tms.
Kastike: Tee kanaliemi Fond Cupsista (tms.) ja 4,5 dl vettä. Lisää kanaliemi pataan, keitä hetki kasaan ja kuori pinnalta rasvavaahto pois. Sekoita maissitärkkelys ja madeira tms. keskenään. Lisää suuruste pataan ja keitä hiljalleenminuutin verran, nosta lämpöä ja keitä kunnes kastike hieman sakenee. Tarkista maku. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan, sekoita siihen persilja ja juuri ennen tarjoilua myös voi. Kaada kanan päälle lusikallinen kastiketta.
Tarjoile esim. paistettujen perunoiden ja paahdettujen tomaattien kera. Annokseen sopii myös ihan pakastin altaasta löytyvät talonvihannekset ja uudet perunat.
Ohje kuuluu kuuluisaan mm. Julia Childin kirjoittamaan keittokirjaan Ranskalaisen keittiön salaisuudet.