lenkkimunakas Lenkkimunakas ohje salty

Lenkkimunakas

Riko kananmunat murokulhoon ja vispaa rakenne kunnolla rikki vatkaimella.  Vispaa kerma munien joukkoon ja mausta rouhaisuilla suolaa ja pippuria.  Leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi ja jaa ne sopiviksi paloiksi. Paista makkaranpalat kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi, pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa. Kaada makkarapalat lautaselle odottamaan myöhempää käyttöä.

Tee hienoa silppua ja silppua myös persiljaa ruoan koristelua varten ja jätä se odottamaan. 

Kuumenna paistinpannu ja sulata pannulla nokare voita. 

Kaada vispattu muna-kermaseos pannulle ja vedä hyytyvää munamassaa pannun laidoilta kohti keskustaa, raaka munamassa valuu pannulle. Kun munakas on hieman hyytynyt, ripottele pinnalle juustoraaste, sipulisilppu ja nakkipalat. Rouhaise päälle mustapippuria ja hyydytä munakasta miedolla lämmöllä, kunnes munamassa on lähes hyytynyt ja pohja on saanut hieman väriä. Ripottele pinnalle persiljaa ja kippaa munakas pannusta lautaselle siten, että kolmasosa munakkaasta kääntyy kaksinkerroin. Nautiskele välittömästi, lisukkeeksi maistuvat vaikkapa ihan vain raikas kurkku ja mehukas tomaatti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal / 100 g
Energia 716 kJ / 100 g
Proteiini 12,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 13,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 1,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %