makkarapata, Makkarapata ohje salty

Makkarapata

Kuori ja kuutioi perunat.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota perunoita hetki. Lisää joukkoon lohkotut sipulit, suikaloidut paprikat ja kesäkurpitsa, sekä valkosipuli, tomaatit ja mausteet (2tl Provencen mausteseos). 

Lisää  vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Kuutioi kattilaan muhimaan makkarat,  anna kiehua vielä hetki, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Tarkista maku.

Ripottele joukkoon tuoretta persiljaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal / 100 g
Energia 304 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %