porkkanafalafel Porkkanafalafel ohje salty

Porkkanafalafel

Porkkanaisiin falafelpyöryköihin tarvitset:

1prk (230gr) kikherneitä 2 porkkanaa 2 + 1 valkosipulinkynttä puolikas sipuli 1tl juustokuminaa 0,5-1tl korianterinsiemeniä ripaus sitruunaruohoa reilu ripaus cayennepippuria suolaa Puhdistamon psylliumia + seesaminsiemeniä

Raikkaaseen dippiin tarvitset:

2dl kookosmaitoa yhden limen mehu hienonnettu valkosipulikynsi chilihiutaleita ripaus suolaa ripaus sokeria

Aloita annoksen teko kastikkeen valmistamisesta. Sekoita kookosmaitopurkin sisältö hyvin sekaisin. Kaada erilliseen kulhoon noin puolet maidosta. Lisää joukkoon kokonaisen limen mehut. Halutessasi voit raastaa mukaan vielä hieman kuorta. Hienonna pieni valkosipulinkynsi ja lisää se joukkoon. Mausta seos chilihiutaleilla ja pikkuruisella ripaukselle sekä suolaa että sokeria.

Valuta kikherneet ja lisää ne huuhdeltujen ja pilkottujen porkkanoiden kanssa blenderiin. Lisää sekaan kaksi valkosipulin kynttä. Aja tasaiseksi tahnaksi. Kaavi massa kulhoon ja lisää joukkoon hiennonnettu valkosipulinkynsi ja puolikas sipuli. Mausta seos juustokuminalla, sitruunaruoholla, korianterilla, cayennepippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon viimeiseksi teelusikallinen hienoksi jauhettua psylliumia, jotta taikinasta tulee helpommin käsiteltävä.

Anna massan levätä parikymmentä minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muotoile levänneestä taikinasta käsiesi välissä haluamasi kokoisia pallukoita ja pyörittele ne kauttaaltaan seesaminsiemenissä. Paista uunin keskitasolla kunnes falafeleissa on hieman väriä ja pinta tuntuu rapealta.

Tarjoa porkkanaiset falafelit raikkaan kastikkeen ja salaatin kera. Tuhdimman annoksen saa lisäämällä lautaselle luomuperunoista tehtyjä lohkoperunoita.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal / 100 g
Energia 440 kJ / 100 g
Proteiini 4,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,9 g / 100 g
Rasva 3,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %