hampurilaismajoneesi Hampurilaismajoneesi ohje salty

Hampurilaismajoneesi

Tee näin: Ota kananmunat ja ruokaöljy huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Erottele kananmunista keltuaiset ja laita ne kulhoon. Mukaan voi ottaa hieman valkuaista tuomaan kuohkeutta. Lorota öljyä tasaisena ohuena nauhana ja vispaa samalla niin &#!&&!!&:sti. Kannattaa käyttää tyttöystävää lorotusapuna. Lorota ja vispaa kunnes rakenne alkaa muuttua emulsioksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää sitruunamehu. Tarkista maku. Mausta ketsupilla, sinapilla ja chilikastikkeella oman maun mukaan. Suosittelen maustamaan reilulla kädellä. Jos emulsiointi ei onnistu, älä masennu. Ota uuteen kulhoon keltuainen ja lorota öljyn sijaan epäonnistunut majoneesi hitaasti koko ajan vispaten keltuaisen sekaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 686 kcal / 100 g
Energia 2872 kJ / 100 g
Proteiini 3 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 75,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %