tex, mex, salaatti Tex-mex salaatti ohje salty

Tex-mex salaatti

Ohje napattu Iltalehden kotikokki-osiosta, alla alkuperäinen, raaka-aineissa oma tuunattu versio.

Salaatti

1-2 ruukullista Rapeaa salaattia 1-2 kpl tomaattia 1 kpl kurkku 1 kpl paprika (1 kpl porkkana) 2 dl herneitä 2 dl maissia 1 dl tuoretta basilikaa nippu tuoretta korianteria nippu tuoretta persiljaa puolikkaan sitruunan mehu 0,5 dl oliiviöljyä 1 tl mustapippurirouhetta 1 tl suolaa Jauheliha 400 g jauhelihaa 2-3 kynttä valkosipulia 1 kpl iso sipuli 3 tl kokonaista tai rouhittua kuminaa 2-3 tl rouhittua mustapippuria 1-2 tl chilijauhetta 2 tl paprikajauhetta suolaa maun mukaan Marinoitu punasipuli 2 kpl punasipulia suikaloituna 2 rkl omenaviinietiikkaa 2 rkl sokeria Muuta 2-3 tuoretta chiliä 0,5-1 dl keitettyä pitkäjyväistä riisia per annos kourallinen nachoja per annos Ohjeet

Suikaloi punasipulit ohueksi ja laita sivuun marinoitumaan.

Suikaloi/kuutioi/leikkaa ja mittaa kaikki salatinainekset astiaan. Sekoita hyvin.

Suikaloi tuore chili.

Varaa nachot ja riisi sivuun valmiiksi.

Hienonna valkosipuli ja sipuli, paista pannulla läpikuultaviksi.

Paista jauheliha, jos haluat voit myös paistaa paprikan jauhelihan seassa.

Lisää mausteet jauhelihaan. (Voit lisätä yhden lihaliemikuution, jos haluat enemmän makua.)

Annostele salaatti lautasille, ripottele päälle riisi ja riko nachot seuraavaksi kerrokseksi.

Ripottele vielä lämmin jauheliha päällimäiseksi. Koristele marinoiduilla punasipuleilla ja chilisuikaleilla. 

Salaatin kanssa voi tarjota chilimajoneesia. 

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal / 100 g
Energia 417 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 10 g / 100 g
Rasva 3,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %