raparperipiirakka Raparperipiirakka ohje sweet

Raparperipiirakka

Ainekset 10 annosta

4 dlVehnäjauhoja

2 dlSokeria

2 tlLeivinjauhetta

2 dlVoita sulatettuna

1 kplMunia

2 dlKermaa

Raparperia

Tämä pohja on tosi helppo ja sopii kaikenlaisille makeille piirakoille. Tästä ohjeesta tulee yksi noin 30sentin pyöreä vuoka. Kokonaisen pellillisen saat kun teet 2 tai 3 kertaisen annoksen (riippuen pellin suuruudesta).

Pese, kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja ripottele päälle reilusti hienoa sokeria ja sekoita.

Ota kulho ja mittaa sinne kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu voi, muna ja kerma. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Laita päälle raparperit ja paista 225asteisessa uunissa noin 20min kunnes piirakka saa kauniin värin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal / 100 g
Energia 1417 kJ / 100 g
Proteiini 4,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 39,5 g / 100 g
Rasva 17,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 19,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %