joben, täytetty, mureke, , sipuli, suppilovahvero, Joben täytetty mureke (sipuli-suppilovahvero) ohje salty

Joben täytetty mureke (sipuli-suppilovahvero)

Jauhelihataikinaan 2 munaa, n. puolet silputusta sipulista, suola 1tl, mustapippurirouhe 1/2 tl, maustepippuri 1/2 tl, kuivattu persilja 2 tl, juustokumina 1/4 tl, jauhettu korianteri 1/4 tl, paprikajauhe 1 tl, soijakastike 1 rkl. Vatkaimen taikinakoukuilla taikinaksi.

Pilko pieneksi sipulit, suppikset (itselläni oli käsitellyt ja pakastetut sienet).

Pannulle rasva ja  loput sipulit, kuullotus, ei käristys. Lisää sipulien joukkoon balsamico ja fariinisokeri, sekoittele niin että saa kiiltävän pinnan. Valmis.

Folio levitetään leikkuulaudalle ja taikina taputellaan vedellä kastelluin käsin tasaiseksi levyksi (suorakaide).

Levyn yläosaan raita sienistä, painele tiiviiksi taikinaan, päälle emmentalraaste ja päällimmäiseksi kuullotettu sipuli.

Folion avulla ylhäältä päin rullataan kuin kääretorttu tiiviiksi rullaksi. Lopuksi valele vedellä ja sulje folion päät kierittämällä tiukalle.

Uuniin 200 ja 30-40 min.

Anna vetäytyä 15-20 min. tai voi vaikka tehdä valmiiksi seuraavalle päivälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal / 100 g
Energia 511 kJ / 100 g
Proteiini 13,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 6,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %