raparperikakku Raparperikakku ohje sweet

Raparperikakku

30 - 60 min

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja voitele reunat. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada rasvaseos vaahtoon varovasti sekoittaen.

Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat.

Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita tuorejuusto, fariinisokeri ja vanilliinisokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä seos piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal / 100 g
Energia 1094 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,5 g / 100 g
Rasva 11,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 22,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %