Valkosuklaa-juustokakku on lumenvalkea, suloisen makea juhlakakku, jonka valmistaminen sujuu hyvin suurempinakin erinä, sillä keksipohjaa ei paisteta. Valkosuklaa-juustokakun voi myös tehdä ajoissa ja säilyttää pakastimessa juhlapäivään saakka.
Hienonna kaurakeksit ja suklaa tasaiseksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos pohjalle.
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa. Lisää liotetut, kuumaan nesteeseen sulatetut liivatteet.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna täyteen hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota juustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele valkosuklaa-juustokakku syötäväksi viljellyillä oikeilla kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.
Valkosuklaa-juustokakun kanssa maistuu tomusokerin makeuttama vadelma- tai lakkakastike, josta siemenet on siivilöity pois, tai sitruunamehun raikastama mansikkahillo.