maksalaatikko, , g, , l, Maksalaatikko (G, L) ohje salty

Maksalaatikko (G, L)

Jos käytät kokonaista maksaa jauha se tai silppua yleiskoneessa kuullotetun sipulin ja 4 dl vettä kanssa.

Keitä riisiin 10 dl vettä. Sekoita oivariini jäähtyneeseen riisiin.

Yhdistä suuressa astiassa maksa-sipuliseos, kerma, mausteet sekä rasva-riisimassa. Lopuksi sekoita vielä rikottujen munien sekä veteen sekoitetun maissitärkkelyksen kera tasaiseksi, vellimäiseksi massaksi.

Paista vuoassa peitettynä ensin 165 asteisessa uunissa 1h 15min, ja lopuksi ilman peittoa 225 asteessa 10min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 152 kcal / 100 g
Energia 639 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 17,2 g / 100 g
Rasva 6,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,3 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 89 %