joben, ricottapollerot Joben ricottapollerot ohje salty

Joben ricottapollerot

Ainekset 20 annosta

Yhden polluran kalorit voikastikkeineen n. 9kcal.

Mössää käsin ricotta ja parmesan sekaisin. Väsää kylmässä vedessä kastelluin käsin niistä pieniä kökköjä, noin kirsikkatomaatin kokoisia. Pyörittele niitä kahden lusikan avuin mannasuurimoissa, jota on tarkoitus tarttua kunnolla kauttaaltaan. Laita jääkaappiin yöksi.

Seuraavana päivänä muotoile mannaryynien avulla käsin pieniksi palloiksi. Kiehauta vesi, lisää suolaa ja laske lämpöä niin ettei vesi pulputa hulluna (rikkoo pallot). Laske pallot lusikalla veteen ( ei liikaa kerralla että tilaa pyöriä). Kun pallot nousee nousee pintaan, alkaa olla kypsiä. Liemi yksinkertaisuudessaan kattilaan voita, sulata, ota pois hellalta, lisää yhden sitruunan mehu, sitruunamelissaa (tuoretta) koko puska, itse raastettiin vielä hyvin pestyn sitruunan kuori.  Tarjoile pari palloa/per henkilö ja 2 tl kastiketta päälle. Koristeeksi sitruunamelissan lehtiä.

Mukava ja erilainen ylläri vieraille.

Jamie Oliver käyttää melissan sijaan salviaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 175 kcal / 100 g
Energia 734 kJ / 100 g
Proteiini 8,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,5 g / 100 g
Rasva 12,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %