saaristolaisleipä, , martat, Saaristolaisleipä (Martat) ohje salty

Saaristolaisleipä (Martat)

Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan. Kohota 1½ tuntia.

Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 1½ tuntia 175-asteisessa uunissa. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.

Leipä säilyy hyvin

Tarkennus aineksiin: tuoppimaltaita 3 dl ja hiivaleipäjauhoja 11-12 dl riippuen  taikinan koostumuksesta sekoituksen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 238 kcal / 100 g
Energia 996 kJ / 100 g
Proteiini 7,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 46 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 13,6 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %