lohiseljanka Lohiseljanka ohje salty

Lohiseljanka

Lohiseljanka (4 annosta) 400 g lohifileetä pala purjoa 2 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 2 lehtisellerinvartta 1 rkl oliiviöljyä 1 prk tomaattimurskaa (400 g) 8 dl kalalientä 2 laakerinlehteä 0,5 tl suolaa 1 tl timjamia 2 rkl sitruunamehua 1 maustekurkku

  1.  Leikkaa lohi kuutioiksi.
  2.  Halkaise purjo ja huuhtele hyvin.
  3.  Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi porkkanat ja lehtisellerit.
  4.  Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutama minuutti.
  5.   Lisää tomaattimurska, ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
  6.  Lisää joukkoon lohikuutiot, sitruunamehu ja mausteet.
  7.  Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  8.  Lisää kuutioitu kurkku.

    Ostin lohifileen, jonka painoi 1046 g, siitä meni nahkaan ym n. 270 g. Ohjelmassa ei ole timjamia, laakerinlehteä. Jätin kasvisliemikuution pois enkä käyttänyt vettä kuin 1 dl (tomaattimurskapurkin huuhteluun). Ei ole niin keittomaista!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal / 100 g
Energia 337 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %