Laita vesi kiehumaan, jossa lihaliemikuutio ja suolaa, laakerinlehtiä 4-5 kpl ja maustepippureita n. 10 kpl. Kuori ja kuutioi punajuuret, suikaloi kaali. Lisää ne kiehuvaan veteen. Kansi päälle ja anna muhia puolisen tuntia. Paistele/paahda jauheliha ja silputtu sipuli hyvällä pannulla ilman rasvaa. Mausta oikein reilusti. (oregano tai meirami, mustapippurirouhe, chilijauhe tai cayannepippuri, jauhettu maustepippuri, paprikajauhe ). Lisää liha keittoon. Anna hiljalleen kiehua vielä n. 40 min jotta punajuuret on pehmeitä. Ota kattila hellalta ja lisää oliiviöljy sekä 2-3 rkl punaviinietikkaa. Tarkista maku. Syödään raejuuston tai turkkilaisen jogurttisilmän kanssa. Teen tätä isomman satsin aina kerralla pitkän keittoajan vuoksi ja pakastan, niin on valmista sapuskaa kovaan nälkään.