ruis, jyvänäkkäri, kotona Ruis-jyvänäkkäri kotona ohje salty

Ruis-jyvänäkkäri kotona

sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lämmin vesi. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Levitä se leivinpaperille ohueksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Leikkaaa sen jälkeen palat ja jatka paistamista  vielä 25-40 minuuttia. Uunit ovat erilaisia ja leipä palaa helposti, joten ole varovainen paistoajan kanssa. Leipä on jokseenkin kuivaa ja napsahtaa kynnen kosketuksesta. Anna sen kuivua ja jäähtyä mielellään seuraavaan päivään ennen kuin syöt. Kuvat yms. löytyy blogista Kotonasi tai haulla näppärää näkkileipää

Ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal / 100 g
Energia 885 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,7 g / 100 g
Rasva 13,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %