biryani, eilisen, tähteistä Biryani eilisen tähteistä ohje salty

Biryani eilisen tähteistä

Ainekset 6 annosta

merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria 350 g basmatiriisiä keitettynä ja valutettuna n. 800 g tähteeksi jäänyttä curryä 2 isoa palaa voita 2 tl kurkumaa 2 keskikokoista sipulia viipaleina maapähkinäöljyä 4 kokonaista neilikkaa iso kourallinen mantelilastuja 200 g ruokajogurttia 1 sitruuna

  1. Uuni 250 astetta. Voitele uunivuoka toiselle voipalalla. Ripottele kurkuma uunivuokaan ja ravistele vuokaa jotta kurkuma tarttuu voihin. 

  2. Laita paistinpannu kuumalle lämmölle ja lisää loraus öljyä. Lisää sipuli, neilikat ja hyppysellinen pippuria ja pippuria. Paista sekoitellen 7-10 min kunnes sipuli ruskistuu rapeaksi.

  3. Laita toinen pannu keskilämmölle, kaada pannulle tilkka vettä ja lämmitä currya ajoittain sekoitellen muutaman minuutin ajan. 

  4. Levitä uunivuoan pohjalle tasainen kerros riisiä, sitten kerros lämmitettyä currya ja kerros maustettua sipulia. Ripottele päälle mantelilastuja, lado loput ainekset samaan tapaan kerroksittain vuokaan ja levitä päälle kerros riisiä. Tasoita pinta kevyesti painellen. Lisää voipala nokereina riisin päälle.

  5. Taita iso folioarkki kaksinkerroin ja voitele toinen puoli öljyllä. Kääri folio öljytty puoli alaspäin tiiviisti vuoan päälle. Pane vuoka kuuman uunin pohjalle ja kypsennä 50 min. 

    Tarjoile ruokajogurtin, sitruunalohkojen, pikkelsien ja salaatin kanssa.

    Lähde Jamie Oliver Jamien Ruokavallankumous readme.fi Biryani eilispäivän tähteistä

Ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal / 100 g
Energia 1258 kJ / 100 g
Proteiini 9 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,6 g / 100 g
Rasva 19,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %