pähkinätoffee, , , tr, , Pähkinätoffee - tR85 ohje sweet

Pähkinätoffee - tR85

Ainekset 30 annosta

Murskaa pähkinät ja mantelit esimerkiksi sauvasekoittimella. Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 5 minuuttia. Käännä liesi pienimmälle lämpötilalle ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Hämmennä seosta, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää manteli-/pähkinämuru ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Annostele lämmin seos silkikonimuotteihin tai esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita tarvittaessa vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Ripottele pinnalle merisuolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa hetken. Mikäli kaadoit toffeen levyksi, leikkaa siitä annospaloja veitsellä. Säilytä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 463 kcal / 100 g
Energia 1939 kJ / 100 g
Proteiini 13,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 46,3 g / 100 g
Rasva 23,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 41,6 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %