joben, perunasose, kukkakaali, jauhelihalaatikko Joben perunasose/kukkakaali-jauhelihalaatikko ohje salty

Joben perunasose/kukkakaali-jauhelihalaatikko

Kuori ja pilko kiehuvaan veteen kukkakaalit ja perunat. Mausta vesi suolalla. Pilko sipuli ja paista sipulisilppu ja jauheliha pannulla. Mausta (mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, paprikajauhe, suola). Kun pehmeitä, kaada keitinvettä talteen 5dl. Soseuta, lisää keitinvettä 3dl ja 2 dl maitoa. Soseuta ja läträä keitinveden kanssa niin että saat vellimäisen löysän soseen. Sekoita joukkoon jauheliha-sipuliseos ja lopuksi vatkaa lasissa haarukalla munat kunnolla sekaisin ja sekoita joukkoon. Maistele maku ja suola. Uuniin 200 ja noin 40-50min.

Ps: jos olisi ollut tomaatteja kaapissa olisin latonut niitä vielä vuoan pinnalle ja niiden päälle ripaus mustapippurirouhetta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal / 100 g
Energia 271 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,2 g / 100 g
Rasva 1,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %