Puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, missä puuro pääsee hautumaan. Laita vesi kattilaan, lisää joukkoon mitattu määrä suolaa.
Kiehauta suolattu vesi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet veteen. Sekoita lyhyesti.
Pienennä lämpöä sekoittamisen jälkeen miedolle haudutuslämmöllä eli noin 20 % teholle. Sekoita puuroa välillä, jotta puuro ei pala pohjaan. Vältä kuitenkin liian innokasta sekoittamista, sillä se lisää kauran liukoisen kuidun eli beetaglukaanin liukenemista nesteeseen, jolloin puurosta tulee helposti geelimäistä.
Kun puuro on noin 8 haudutusminuutin kuluttua sakeutunut ja pehmennyt, kytke liesi pois päältä ja lisää joukkoon maito. Anna puuron hautua ja levähtää vielä muutama minuutti kannen alla. Jos puuro vaikuttaa löysältä, hauduta sitä hieman pidempään.
Sitten puuro on valmista! Sekoita, tarkista maku ja nauti herkullinen puuro maukkaiden tuunakkeiden kanssa.
Lähde: http://www.elovena.fi/reseptit/puurot-ja-vellit/taydellisen-kaurapuuron-keitto-ohje?reid=480610