suklaakakku, jauhoton, sokeriton Suklaakakku jauhoton sokeriton ohje sweet

Suklaakakku jauhoton sokeriton

Ainekset 8 annosta

Lämmitä kookosöljy nestemäiseksi ja lisää sekaan raakakaakaojauhe. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja puolet kookossokerista eli 1 dl keltuaisten joukkoon. Vaahdota valkuaiset kunnes niistä muodostuu huippuja, lisää varoen vähän kerrallaan sekaan puolet kookossokerista eli 1 dl ja leivinjauhe.  Sekoita kookosöljy/raakakaakaomassa keltuaismassan sekaan varovasti käännellen. Sekoita tämä sen jälkeen varoen vähän kerrallaan lisäten valkuaismassaan. Kaada massa irtopohjavuokaan (käytä pohjalla ja reunoilla leivinpaperia). Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla n. 35 min. Jäähdytä hetki ja irrota irtopohjavuoasta. Kakku on hyvää sellaisenaan. Koristella voi esim. pehmeällä sokeroimattomalla maapähkinävoilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 334 kcal / 100 g
Energia 1396 kJ / 100 g
Proteiini 10,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 25 g / 100 g
Rasva 21 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 16,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %