joben, tonnikalapihvit Joben tonnikalapihvit ohje salty

Joben tonnikalapihvit

Tästä tuli 12 kpl pihvejä jotka olivat raakapainoltaa n. 85g ja kypsinä 20g vähemmän.

Kuori ja keitä perunat kypsiksi.

Valuta tonnikalat.

Ota keitinvettä tai tonnikalojen nestettä n. 1dl talteen.

Silppua sipuli ja suolakurkku hienoksi.

Muussaa haarukalla kypsät perunat ja tonnikala, lisää joukkoon sipuli ja suolakurkku.

Lopuksi kermaviili, sitruunanmehu ja kananmuna.

Mausta suolalla, tillillä ja sitruunapippurilla.

Perunoiden keitinvedellä hae sopiva löysyys taikinaan.

Tee pieniä palloja kylmään veteen kastetuin käsin, laita pellille leivinpaperin päälle ja liiskaa ja muotoile pihveiksi. 225 astetta ja noin 20 min. Anna jäähtyä/vetäytyä vähän ennenkuin lastalla nostelet niitä, koska muuten hajoavat.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal / 100 g
Energia 326 kJ / 100 g
Proteiini 9,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,5 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %