Joben jättikaalikääryle Tästä määrästä tulee 2 vuokaa, pyöreitä halk. n. 30cm.
Keitä kokonaista kaalia vedessä n. 15 min. Irrottele isoimpia lehtiä samalla.
Laita ohra tai tattarisuurimot (ohraa 1dl, tattaria
5dl tai kvinoaa 1dl) kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.
Valmista täyte paistamalla jauheliha, kaalisilppu (eli loput joita ei mene pintalehtiin) ja sipuli, mausta. Saa maustaa aika tuhdisti.
Leivinpaperi kastellaan ja muotoillaan vuoan pohjalle n. 2 x 2L vuokaa.
Vuoraa pohja isoilla kaalinlehdillä reunoja myöten, ohenna paksuimpia ruotikohtia veitsellä ja lisää täytteeseen.
Kumoa täyte leviteltyjen lehtien päälle, tiivistä kunnolla vaikka ruokalusikalla ja lado päälle kanneksi lisää isoja kaalin lehtiä.
Käännä lopuksi vielä reunoilta lehdet päälle sen verran kuin menevät.
Valele pintaa siirapilla ja oliiviöljyllä, ripottele ihan vähän suolaa.
uuni 180 astetta ja noin 1 tunti
Anna vetäytyä noin 15 min ja kumoa eli iso lautanen tai tarjoiluvati vuoan päälle ja käännä nurin koko homma.
Siitä sitten vain leikkaamaan sopivia paloja lautaselle kuin kakusta konsanaan.
Itse maustoin tujusti täytteen suolalla, chilillä, mustapippurirouheella, maustepippurijauheella, paprikajauheella ja meiramilla.