joben, kaalipata Joben kaalipata ohje salty

Joben kaalipata

Vesi kiehumaan kuutioiden kanssa. Mausta myös kuivatulla meiramilla. Pilko kaali, porkkanat ja sipulit, laita muhimaan veteen. Paahda pannulla jauheliha ja mausta reilusti. Cayannepippuri tai chilijauhe, mustapippurirouhe, paprikajauhe, suola, maustepippuri jauhettuna tai kokonaisena ja valkosipulijauhe. Kun kaalit on kiehuneet tasaisella lämmöllä noin 1 tunti, lisää jauheliha ja anna muhia vielä 15 min.

Kuuman lautasellisen päälle laitan kökön turkkilaista jogurttia, tuorejuustoa tai raejuustoa. Puolukatkin sopii ihanasti.

Teen tätä aina julmetun satsin kerralla koska keittämiseen menee aikaa, sitten pakkaan tätä pakastimeen annoksiksi ja saan sieltä nopsaan hätävararuoan kun on niin hirveä nälkä että meinaa sortua pikaruokaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 41 kcal / 100 g
Energia 171 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,2 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %