joben, hernekeitto Joben hernekeitto ohje salty

Joben hernekeitto

Huuhtele herneet ja laita likoamaan kylmään veteen yöksi. Valuta vesi pois ja ota uusi vesi 2. 5 litraa (vähän päälle koska sitä haihtuu).

Keitä herneitä 1,5 tuntia lihaliemikuutiolla,  meiramilla ja  suolalla maustetussa vedessä ja lisää sen jälkeen pienitty porkkana ja sipulit.

Paahda ja mausta kunnolla jauheliha, lisää joukkoon, samoin kinkkusuikaleet. Muhita 1/2 tuntia ja valmis.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 62 kcal / 100 g
Energia 262 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,1 g / 100 g
Rasva 1,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %