800g kukkakaali keitettynä
suolaa
Kuorrutus:
1 dl kukkakaalin keitinvettä
100 g koskenlaskija
1 dl juustoraastetta emmental 28%
¼ tl jauhettua valkopippuria
2 rkl silputtua ruohosipulia Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi ja keitä paloja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi. Valuta palat, mutta ota vesi talteen. Laita palat uunivuokaan.
Mittaa kukkakaalin keitinvesi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sulatejuusto nokareina ja kuumenna hiljalleen, kunnes juusto sulaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike kukkakaalipalojen päälle ja kuumenna 225-asteisessa uunissa, kunnes kuorrutus saa väriä.
Ripottele päälle tuoretta ruohosipulia. Bon appetit...