sitruunainen, papupyttis Sitruunainen papupyttis ohje salty

Sitruunainen papupyttis

Käytä tähteeksi jääneitä perunoita tai keitä perunat. Valuta ja huuhtele tölkkipavut. Paloittele pavut 3-4 osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Laita kypsät perunat pannuun ja paina niitä esimerkiksi lusikan pohjalla niin, että ne hiukan hajoavat. Lisää valkosipulinkynnet  sekä chorizot ja paista 5-8 min, kunnes perunat ja makkarat hieman ruskistuvat. Lisää pavut ja paista 5 min välillä sekoittaen. Purista sitruunamehu joukkoon ja anna kiehahtaa. Hienonna lehtipersilja (2 dl) ja lisää pyttipannuun. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile paistettujen kananmunien ja Tabascon kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 118 kcal / 100 g
Energia 493 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 9 g / 100 g
Rasva 6,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %